Wij proberen beroemd servies weg te geven aan het Clarendon Hotel, London

Als ik in januari in Brussel op de Vossenmarkt ben, koop ik  een grote partij antiek servies op. Het is prachtig en zo te zien ook heel erg oud.

Eénmaal thuisgekomen, bekijk ik het servies eens goed. Het blijkt uit het Clarendon Hotel in Londen te komen. Het was het servies dat men rond 1863 gebruikte in deze beroemde slaapgelegenheid voor de Upperclass. Dat brengt mij op het idee om een gedeelte aan het Hotel terug te schenken, misschien wel voor in een vitrine in de hal.

Ik ga gelijk enthousiast bellen;,

‘Good Morning, this is Hannie Mans from Holland, can I speak to the manager?’ aan de andere kant hoor ik, ‘Sorry miss what is it about?’ Ja en dan moet ik het uitleggen. ”I have a porcelain shop in Holland, and we have Antique porcelain from the Clarendon Hotel from 1863, maybe the Hotel would like to have it?” En dan ben ik verbluft van het antwoord; ‘Sorry miss do you like to book a room?’ Ha ha, na nogmaals uitgelegd te hebben, dat ik geen kamer wil boeken maar dat ik de manager wil spreken, krijg ik zijn emailadres. Ik heb nu een naam! Na nog 3 telefoontjes en 3 mails geef ik het op; het Clarendon servies blijft in Nederland!