Over ons

Vintage

Ver voordat 'tweedehands', 'vintage' en 'recyclen' een trend was, hield mijn zus Ineke, zich er al mee bezig. Ineke ontdekte dat veel prachtige serviezen op zolders en in kelders stonden te verstoffen.

Serviezen die jarenlang het pronkstuk van families waren geweest, bleken na het overlijden van de oorspronkelijke eigenaren overbodig en verdwenen naar de zolder van de erfgenamen. Het Derde Servies is door Ineke in 1989 gestart. Eerst vanuit de garage van mijn ouders maar later met een echte winkel in het centrum van Amsterdam. Toen ze ziek werd en later overleed, heb ik de winkel in Rotterdam voortgezet, naast mijn baan bij de gemeente. Dat was in 2010. Nu werk ik fulltime aan de webshop en de winkel. Het is een hele eer, dat mijn zus mij het vertrouwen heeft gegeven om 'haar' winkel voort te zetten. Ze zou er geen spijt van hebben gehad.

Hergebruik van servies

Mooi servies, wordt via onze winkel en webwinkel doorgegeven aan de volgende generatie. Weggooien hoeft niet, er is altijd een volgende eigenaar te vinden. Grondstoffen zijn schaars. Qua vormgeving, kwaliteit en design kan oud servies het met gemak opnemen tegen hedendaags design.

Verpakkingsmateriaal is gebruikt

het derde Servies verzendt altijd in gebruikte dozen en kranten zijn ons hoofdverpakkingsmateriaal. Het ziet er misschien niet sjiek uit, maar heeft met onze filosofie te maken. Alles wat hergebruikt kan worden, wordt bij ons hergebruikt.