Over ons

Vintage

Wij zijn Hannie Mans en Anne Bo Vis, en wij bezitten samen 'het derde Servies'op de Nieuwe Binnenweg te Rotterdam.
Ver voordat 'tweedehands', 'vintage' en 'recyclen' een trend was, hield mijn zus Ineke, zich er al mee bezig. Ineke ontdekte dat veel prachtige serviezen op zolders en in kelders stonden te verstoffen.

Serviezen die jarenlang het pronkstuk van families waren geweest, bleken na het overlijden van de oorspronkelijke eigenaren overbodig en verdwenen naar de zolder van de erfgenamen. het derde Servies is door Ineke in 1989 gestart. Toen ze ziek werd en later overleed, heb ik de winkel in Rotterdam voortgezet, naast mijn baan bij de gemeente. Dat was in 2010. Nu werk ik fulltime aan de webshop en de winkel. Sinds 2019 heb ik een compagnon. Samen met Anne proberen we de winkel te vernieuwen he voort te zetten in een modern jasje. Hopelijk kunnen we zo ook jongeren zover krijgen dat ze de waarde van mooi oud porselein en het stijlvol dekken van tafels leuk gaan vinden.

Hergebruik van servies

Mooi servies, wordt via onze winkel en webwinkel doorgegeven aan de volgende generatie. Weggooien hoeft niet, er is altijd een volgende eigenaar te vinden. Grondstoffen zijn schaars. Qua vormgeving, kwaliteit en design kan oud servies het met gemak opnemen tegen hedendaags design.

Verpakkingsmateriaal is gebruikt

het derde Servies verzendt altijd in gebruikte dozen en kranten zijn ons hoofdverpakkingsmateriaal. Het ziet er misschien niet sjiek uit, maar heeft met onze filosofie te maken. Alles wat hergebruikt kan worden, wordt bij ons hergebruikt.