EEN DOZIJN MURANOLAMPEN INGEKOCHT!..

‘Mooie Murano lamp te koop’. Deze advertentie trekt direct mijn aandacht omdat ik gek ben op kroonluchters van Murano. Ik maak gelijk een afspraak om te gaan kijken.

We komen bij twee hele gezellige mensen in Delft. ‘Laten we eerst maar een bakkie doen’ zegt meneer.

Of we toevallig nog méér Murano lampen willen hebben?’. Meneer neemt ons mee door het hele huis ( schoenen uit want overal licht wit moquet). We vallen van de ene verbazing in de andere; het éénsgezinshuis hangt van onder tot boven vol met Muranolampen. Ik word duizelig van geluk!

Uiteindelijk koop ik 11 lampen. Blij en opgetogen ga ik weer naar huis. Een aantal gaan we in de winkel verkopen, de rest houd ik zelf.

Als we de lampen na een week gaan ophalen, wacht mij een kleine verrassing. Meneer heeft de lampen stuk voor stuk, geheel gedemonteerd. Dat wordt een hele klus om de lampen weer in elkaar te zetten.

En zo komt het, dat de dozen nog 4 weken in mijn huiskamer staan voordat ik er aan durf te beginnen. Toch moet er iets gebeuren. Ik maak een voorziening om de lamp op te hangen en met harde muziek erbij begin ik met in elkaar zetten.

Stuk voor stuk bouw ik ze weer op, een paar keer slaat de stroom uit, maar dat zijn ‘leermomenten’.

Na twee lampen heb ik het door. Achter elkaar zet ik 8 lampen in elkaar. Nu nog een plaats vinden om ze op te hangen……