98. IN WONDERLIJK SAMENGESTELD GEZELSCHAP NAAR DE VEILING

Op maandag 18 maart, gaan Anne en ik in een  wonderlijk samengesteld gezelschap naar de veiling in België.

Wij gaan namelijk met Johnnyli, een Chinese verzamelaar die we in de winkel hebben leren kennen en filmer Ramon, die een documentaire over ons gaat maken. Dit wordt leuk. In feite hebben we een soort blind date met elkaar.

Ramon kennen we van een opname in de winkel voor ‘Open Rotterdam’ . Hij heeft voorgesteld om een documentaire over ons te maken. Aangezien wij alles doen voor promotie van de winkel, zijn wij hier direct voor.  Hij gaat dus mee om de eerste shoot te draaien op de veiling in Antwerpen.

Wij spreken af bij het Zuidplein. Het weer is extreem slecht  en er is een openbaar vervoer staking, Anne is hierdoor te laat en Ramon doorweekt  maar als we naar Johnnyli, die buiten Rotterdam woont, begint waarachtig de zon te schijnen. Met z’n vieren komen we bij de veiling aan.  Uiteraard hebben we de veiling van te voren gevraagd of we binnen opnames  mogen maken.  Hun reactie  is verrassend positief:

‘Beste,

Dit lijkt mij geen probleem. Bedankt voor dit al per mail te laten weten, kunnen we zien dat we allemaal een beetje derfig voor de dag komen.

Veronique’

Hoewel de Veronique geen problemen ziet, denken sommige Belgen er anders over. We hebben al gauw wat problemen met enkele veilinggasten als ze de grote cameraman zien met zijn grote camera. Ze willen beslist NIET op tv.  Ramon blijft stoicijns uitleggen dat niet zíj, maar ík de hoofdpersoon ben in de film. Ze weten natuurlijk niet, dat het Ramon’s  eerste  documentaire wordt  en dat we nog maar moeten zien of wij en de Belgen ooit op de  t.v  komen.  We gaan daar natuurlijk wél vanuit.