99. EXPORT TIPS VAN DE HOGE SCHOOL ROTTERDAM

“Kun je mee naar de Hoge School Rotterdam?”  vraag ik aan Ramon de cameraman.  “Ja dat is goed” zegt hij, ‘wat gaat er gebeuren?’.  Ik leg uit dat de 3e jaars studenten communicatie een opdracht hebben, om plannen te bedenken om de export van servies naar het buitenland te stimuleren.

Zo gezegd zo gedaan en we zijn op het afgesproken tijdstip in de klas. Ramon legt alles vast. Hij interviewt de studenten en de docent. Er komen 5 presentaties voorbij en voor mij is het genieten. Anderen die met mij meedenken over het verspreiden van oude serviezen over de hele wereld is een cadeau. Iedere groep heeft zich verdiept in een ander exportland en zij geven ook aan waarom ik juist in dát land succesvol kan zijn.

Er komen tips voorbij als:

Werk met ambassadeurs in andere landen, zoek influencers die veel volgers hebben, benader Nederlanders in Shanghai, verkoop je producten op Alibaba, zorg voor flyers en reclame in alle talen, combineer familiewaarden en servies.

De kwaliteit van de presentaties is verrassend hoog. Ik krijg gelijk zin om in een vliegtuig te springen om de wereld met mijn servies te veroveren. Maar waar alle groepen het over eens zijn:

de naam moet veranderen,  ‘het derde Servies’ is internationaal niet te doen.

Tea with Honey, Vintage on the Move of  The Antique Freak

Beter, véél beter!