Hoge school Rotterdam, 3e jaars studenten communicatie

Woensdag 30 november 2016 was ik uitgenodigd in de klas van Marlous van der Jagt om iets te komen vertellen over mijn buitenlandse avonturen en de cultuurverschillen die ik ondervind in de onderhandelingen. Dit contact is tot stand gekomen door Greg, hij werkte met de Hoge School samen en heeft mij gelijk geintroduceerd.

De studenten kenden mij al uit de Skype sessie met de klas van Greg. Zij keken vorige keer mee. Omdat ik graag zoveel mogelijk export contacten hebben. Het maakt me eigenlijk niet uit naar welk land ik servies stuur, als het maar verstuurd kan worden.

De studenten hebben al vaker lezingen gehad van grotere bedrijven, volgens Marlous is het ook wel eens leuk om een klein bedrijf te ontvangen. Dan kun je inzicht krijgen in de moeilijkheden in de opbouwfase.

Hoewel de studenten voor mij over export gaan denken, hadden ze ook al veel ideeen voor in Nederland zelf.

Ik ben benieuwd.