‘We Ship World Wide” wordt wel héél letterlijk genomen!!

In de winkel ontmoet ik Howard, dit is een meneer uit Amerika die 6 maanden in Rotterdam werkt. Omdat ik altijd aan iedere toerist of buitenlander vertel, dat ik ‘World Wide Ship’ vraagt Howard  aan mij of ik hem kan helpen. Natuurlijk, waarmee dan wel?  Omdat zijn tijd in Nederland erop zit wil hij wat persoonlijke spullen verstuurd hebben. Dat is voor mij geen probleem tenzij hij zelf komt inpakken. Dinsdag is het zover. Howard komt met twee tasjes kleding, schoenen en wat keukengerei en een nieuw boodschappenwagentje. Als hij de spullen heeft neergezet en wil afrekenen voor de verzending, zeg ik: ‘I will send it for you,  but you have to pack yourself”. En zo gebeurt het dat Howard bij mij achter in de winkel in de weer is met een schaar, twee kartonnen dozen en plakband om  het boodschappenwagentje en de rest in te pakken. In het pakket komt scheerschuim, een half pak koffie, 3 paar schoenen, een koekenpan, een steelpannetje, een theepot, wat papieren en een groentenstoom zeefje.  Omdat we aan de 10 kg zitten kan er één schoen niet mee. Die doet Howard wel in zijn koffer.  En zo kan het gebeuren dat je met een volkomen vreemde zij aan zij dozen staat in te pakken op een dinsdagochtend. Howerd is terug in Amerika en de spullen zijn met  DHL onderweg.