WIJ DOEN AAN CORONA ACTIVITEITEN

Omdat de winkel alleen op zaterdag open is en het werk voor inkoop en webshop daarmee ook vrijwel stil ligt, proberen wij andere bezigheden voor de winkel te vinden.

Daar is met name An, mijn compagnon héél goed in! Zij bestookt mij voortdurend met ‘gratis op Marktplaats’ en het liefst spullen die zo zwaar mogelijk zijn. Zo hebben we al een stenen tafel opgehaald, gratis zand en marmeren zuilen. Maar de linkjes die ze stuurt over ‘gratis stoeptegels’ en ‘gratis betonnen bielzen’ negeer ik. Weer zo’n loodzware vracht.

Morgen gaan we met twee kruiwagens, twee scheppen en een chauffeur met aanhanger (Peter) weer ‘gratis’ zand scheppen om de tuin op te hogen. De tuin moet klaar zijn voor na de narigheid met het corona virus. Ook hebben we bakken gekocht om groenten te zaaien, maar daar moet weer tuinaarde voor gekocht en versleept worden. Zo houden wij ons bezig met ‘corona activiteiten’.

Het nieuwste project is; het zelf maken van groentesappen en die zaterdag aan de straat verkopen. Daar hoef ik me gelukkig niet mee te bemoeien. Alle voorbereidingen zijn gedaan. Wat heeft dit met servies te maken? Niets.  Is dat erg? Nee. Tijdens deze crisis moeten wij onszelf positief zien gaande te houden.