95. Kraanvogels, een toonbank en vitrinekasten uit heel Nederland

‘Zou het niet heel mooi staan als we voor die tafel een mooie toonbank kopen?’ Dit zegt An tegen mij terwijl ik nog aan het bijkomen ben van onze totale verbouwing. Ik vind het wel mooi geweest zo, maar o.k. een mooie ouderwetse toonbank zou natuurlijk wel leuk zijn. En zo komt het dat we via het speuren op internet een toonbank vinden. Helaas moet deze wel vlak bij de Duitse grens worden opgehaald. De toonbank komt er en hij is prachtig, het bestek ligt mooi uitgestald te glimmen, terwijl dat voorheen in een la onzichtbaar lag te zijn. Net van dit alles bijgekomen, word ik alweer opgeschut. ‘Nu moeten we die tafels eigenlijk nog vervangen worden voor mooie vitrine kasten’ zegt An. ‘Ja, daar heb je wel gelijk in’ zeg ik en denk er verder niet meer aan. Totdat ik met de voortvarendheid van mijn opvolgster word geconfronteerd. Er is een mooie vitrine kast gespot, precíes wat we nodig hebben. Dat het in Groningen is, is een kleine bijkomstigheid.

‘Han, ik heb een paar kraanvogels gevonden, misschien mooi voor in de etalage’

‘Is het mogelijk om bij Eindhoven nog een vitrinekast op te halen?  Het is een koopje”

En zo komt het dat mijn man en mijn zoon met auto en aanhanger het hele land doorkruisen om overal spullen te halen.