84. ‘Blik op oneindig, we gaan het doen!!’ Verven en verbouwen in een overvolle servieswinkel

Anne heeft besloten dat álles in de winkel anders moet;  er moet geverfd en de kasten moeten plaatsmaken voor chique, op maat gemaakte kasten, verder moet er een ouderwetse toonbank komen en elke plank moet een kleine tentoonstelling worden. En natuurlijk altijd verse bloemen en alles perfect opgeruimd.  Volgend jaar bestaat het derde Servies 30 jaar en dan moet het klaar zijn, compleet met een nieuwe opening en allerlei festiviteiten. We gaan voortvarend aan de slag, ik koop verf en we starten om stukje bij beetje te verven.  Wel wat lichte hoofdpijn bij het idee, dat ik al het servies minimaal 4 keer moet verplaatsen, maar ‘blik op oneindig’ en starten.

Alles wordt tegelijk aangepakt. Als we aan het verven zijn, komt Anne alweer met nieuwe suggesties.’ Eén ding tegelijk zeg ik streng’.

Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door, klanten moeten over Anne’s vervende oma heenstappen om bij het pinapparaat te komen. Maar iedereen lijkt het de gewoonste zaak van de wereld te vinden dat wij dit doen.