83. Als ik het niet meer weet mag ik met Fred appen!

Op zondag 28 oktober 2018 kun je in het Zakkendragershuisje aan de voorstraat je porselein, aardewerk en zilver laten taxeren.

Ik heb diverse blauw witte borden, een suikerpot uit 1945 van Alessi en wat zilver, waarvan ik niet weet of het zilver  is. Ik ben nog nooit bij ‘Kunst en Kitsch’ geweest maar ik héb het wel.  Vandaar dat ik met een aantal borden en wat zilverkleurige koffiepotten naar de taxateurs ga.  Het is nog vroeg en ik hoef niet lang te wachten.  Taxateur Fred Wiersema legt mij het verschil uit tussen Chinese borden en borden uit Delft. Heel simpel, Chinese borden zijn altijd van porselein en Delfts blauw is altijd aardewerk. Delfts blauw is meer waard dan oud Chinees en ook als er stukjes af zijn, hoeft dat niet altijd erg te zijn. Mooie borden waar ik een mooie prijs voor kan vragen dus.

Maar ik blijk nog iets te hebben wat meer waard is : Een Chinees bord Famille Roze, helemaal  gaaf. Daar zijn ze van onder de indruk. Hoewel het niet zo groot is, zegt Fred dat het zeker € 150,- waard is. En bijna 300 jaar oud. Ik heb nog een groter bord, dat heb ik niet eens meegenomen……

Zilver heb ik trouwens niet, blijkt allemaal alpaca te zijn, een metaallegering van koper, zink en nikkel.

‘Als je iets hebt, dan mag je me altijd een foto appen, ik reageer gelijk”, zegt Fred.

Dat ga ik niet vergeten.