Wij maken een geveltuintje (Corona activiteiten deel 3)

An is even naar Albert Hein en komt terug met twee paarse climatissen: helemaal niet duur en mooi toch?. Zullen we ze aan de straat voor de winkel zetten?’ ‘Dat lijkt me hartstikke leuk,’ zeg ik. We hebben aan beide kanten van de winkel een regenpijp dus daar kunnen ze mooi tegenaan. An gaat direct aan de slag met het verwijderen van stoeptegels om de planten er links en rechts in te zetten. Ik haal alvast aarde uit de tuin. Er stopt een man op een fiets bij de winkel. ‘Maken jullie een geveltuintje?’ Dit blijkt dus Opperhoofd Geveltuintje Mooi Mooi Middenland te zijn. ‘Wat leuk dat jullie dat doen’ gaat hij verder ‘weet je dat de gemeente dit ondersteunt?’ Dat wisten wij niet. Maar de gemeente stimuleert dit omdat er te veel steen is in de stad en het water dus niet weg kan. Door beplanting wordt het overtollige water beter afgevoerd.

Wij zijn gelijk enthousiast en wisselen gegevens uit. Ik denk dat wij de gemeente niet nodig hebben voor ons geveltuintje, want ik ben samen met An. Ik heb vandaag twee stokrozen gekocht.