Wij laten een regenton aanleggen (Corona activiteiten deel 4)

Als we bezig zijn met onze geveltuin aan de voorkant van de winkel, stapt Wouter Deen van zijn fiets. Onze eerste gedachte is; dit is een gemeente ambtenaar en wat wij doen mag waarschijnlijk niet!. Wat wordt het prachtig’ zegt hij Jullie zijn de eersten op de binnenweg met een geveltuin’.

Blijkt het gewoon te mogen, sterker nog de gemeente stimuleert geveltuintjes juist. In een stad met veel stenen, is zo veel mogelijk groen gewenst. Het houdt de temperaturen lager en het water wordt beter afgevoerd. Maar dan komt Wouter met de echte reden waarom hij is afgestapt: ‘Willen jullie geen regenton om het water voor je tuin op te vangen?’ Hij doet samen met een compagnon namelijk in regentonnen. Het lukt hem om ons te overtuigen  en wij schaffen twee regentonnen aan, één voor aan de straat en één voor in de tuin.

Op 12 juni worden de regentonnen geplaatst en dit blijkt met veel bombarie gepaard te gaan. Er is een cameraman en een fotograaf en Wouter heeft ook nog een schare fans meegenomen. We komen op de facebook pagina van Mooi Mooier Middelland,  dat is voor ons altijd goed wan wij kunnen iedere PR gebruiken! Toch blijft het natuurlijk wel om het servies gaan, ook al zou je dat niet denken!