81. Universiteit van Stockton, California en het derde Servies

“Kun je de presentatie in het Engels geven?” vraagt docent Marlous ‘want we nemen het op voor studenten van de Amerikaanse Universiteit van Stockton in California”.

Maandag 29 september ben ik weer op de hoge school Rotterdam uitgenodigd om een presentatie te geven over de internationale betrekkingen van  het derde Servies. Dit doe ik meestal 3 x per jaar.

Slik, ‘ja hoor’ zeg ik ‘natuurlijk’. Maar mijn smeuïge verhalen over oud servies en hun klanten lijden wel enigszins onder deze taalbarrière.  Thuis oefen ik de presentatie een paar keer en het gaat. De foto’s en de cijfers moeten de rest doen. Zowel de studenten hier als in Amerika, gaan zich focussen op het vinden van klanten in Amerika. Hoewel ik zelf al 3 keer op zakenreis ben geweest naar Amerika, is het mij niet gelukt om klanten te vinden.

Als ik klaar ben, barsten de tips al los. Dat belooft wat.

Begin oktober wordt de presentatie uitgezonden voor de Amerikaanse studenten. De docent daar had de presentatie al gezien en vond ‘ THE CASE” extremely interesting ‘ (bruikbaar zeg maar).

De komende weken maken de studenten in Rotterdam en in Stockton een plan om mijn export naar Amerika op gang te brengen. Dan krijg ik gedetailleerd te horen wat ik allemaal moet doen, waarna ik aan de slag kan

AMERIKA HERE I COME!!