REDDING UIT TAIWAN

Het is buiten tropisch en er zijn weinig mensen op straat, laat staan in de winkel.  De teller staat om 13.00 uur op 5 bezoekers en 1 klant. Dit gaat voor de omzet, helemaal de verkeerde kant op. Natuurlijk hebben we genoeg te doen, maar daar is het te heet voor.  We zijn dus wat lusteloos servies aan het verplaatsen en aan het fotograferen. Anne geeft voor de zoveelste keer de planten maar wat water. Die staan buiten in de brandende zon.  Mathilde komt even in de winkel en dat is onze enige afleiding.

Maar dan komen er toch weer twee dames de winkel binnen. De jongere mevrouw spreekt Engels, de oudste alleen Chinees.  Als ik vraag waar ze vandaan komen of ik ze kan helpen, dan geven ze aan dat ze uit Taiwan komen en graag zelf alles willen bekijken.

Het blijken moeder en  dochter te zijn, zo blijkt.  Dochter vraagt om een dienblad en nu begint het…. De dames  beginnen de kasten leeg te halen en zetten alles op de dienbladen en er naast. Uiteindelijk hebben ze een enorme uitstalling servies neergezet en ze willen het kopen!!!

Weg loomheid en hitte, Anne  en Mathilde starten met tellen en optellen en ik bespreek de voorwaarden waaronder we alles kunnen opsturen naar Taiwan. Moeder heeft een winkel in Taiwan.

Als ze eindelijk weg zijn en alles staat klaar om ingepakt te worden, kunnen we voor de rest van de week de winkel sluiten en op het strand gaan zitten.