72. “My mother saw your shop on the Japanese t.v.”

Het is maandag en dan is de winkel gesloten, maar omdat ik een aantal verzendingen heb ben ik in de winkel. Toch wil iemand heel graag naar binnen. Het is een Japanse studente die goed Engels spreekt. Omdat ik de laatste tijd opvallend veel Japanse bezoekers in de winkel krijg, vraag ik hoe ze de winkel kent. “My mother saw your shop on the Japanese television”.

Kijk, daar word ik nou héél blij van! In 2014 was hier een Japanse filmploeg van een reisprogamma ( Europe City Walking) waarbij er iedere keer een Europese stad centraal staat, deze voor Rotterdam. Blijkbaar heb ik indruk op de moeder van de studente gemaakt. Er wordt een live verslag vanuit de winkel naar Osaka verzonden en dit leidt tot het versturen van een doos van 10 kg met servies naar Osaka,

Echt, blijer kun je me niét maken.