86. “JE HOEFT NIETS VAN SERVIES TE WETEN OM DE PR TE DOEN!”.

Ik ben Feline en ik ben 22 jaar. Ik volg de opleiding Communicatie op de Hoge school Rotterdam en ik zit momenteel in het vierde jaar van mijn studie.

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik kennismaakte met Hannie als opdrachtgever bij mijn opleiding Communicatie. Naar aanleiding van haar cases over het exporteren van tweede hands servies, hebben medestudenten en ik onderzoek gedaan om te kijken of de servieswinkel, meer over de grens kan verkopen. En volgens ons moet dat kunnen, maar daar zijn natuurlijk de nodige inspanningen voor nodig.

Niet veel later was het tijd voor onze eindpresentaties. Groep voor groep lieten wij zien wat we voor Hannie’s winkel bedacht hadden.

Haar PR-man,  ook van de afdeling communicatie had leren kennen, kreeg een fulltime baan. Er was dus een vacature! Ik hoefde lang na te denken en heb Hannie dezelfde middag nog benaderd.

Een paar dagen later ging ik langs en het was meteen gezellig! Nu kom ik iedere week een aantal uur de PR voor de winkel doen. Soms gaat het om verzenden van mails, de andere keer maken we een filmpje of foto’s voor social media. We benaderen mogelijke buitenlandse klanten, sturen nieuwsbrieven en proberen zo veel mogelijk volgers via Instagram te krijgen. Ook buigen we ons iedere week over de cijfers van onze promotie-acties. Iedere keer staat er weer iets anders op het programma.

Ik ben de komende tijd dus terug te vinden tussen de servies sets in de servieswinkel van Hannie. En….je hoeft niets van servies te weten om de PR van een servieswinkel te kunnen doen.