“2019, De pieken en dalen van een eenvoudige servieswinkel”

In 2019 beginnen we met een ingeslagen winkelruit:  ‘vandalisme wordt niet vergoed mevrouw’ zegt de verzekering.

Gelukkig is de verbouwing vrijwel achter de rug en hoeven we alleen de tuin nog aan te pakken. We kopen twee prachtige bronzen kraanvogels en onze etalage is weer prachtig.

Anne en ik ruimen het hele pakhuis op en hebben 50 dozen geselecteerd om te verkopen op Koningsdag. Ondanks het slechte weer wordt het een leuke dag. De rest van het servies komt naar de winkel.

In mei krijg ik dit nieuws: “Hoi Han, ik ga verhuizen”. Maurien, mijn buurvrouw van ‘The Vintage Factory” verhuisd naar de overkant en wij krijgen een Marokkaanse  kapper als buurman.

In juli komt Derk van de lampenzaak Wattnou mij persoonlijk vertellen dat hij failliet is. Ook dat is heel slecht nieuws.

Maar in augustus gaan Anne en ik naar de kamer van koophandel, na een jaar wikken en wegen gaan we samen. Als de handtekening gezet is, weten we nog steeds niet of we er goed aan doen…………………

In september 2019 hebben we namelijk de allerslechtste omzet van het hele jaar! Moeten we de winkel dan maar sluiten? Ook gaat Feline, onze PR vrouw bij ons weg. Ze heeft na haar studie binnen de kortste keren een vaste baan. Ze laat ons achter met allerlei ingewikkelde instructies…..

In oktober worden we opgeschrikt door een schietincident op de Nieuwe Binnenweg. Waar is het? Het blijkt tegenover onze winkel te zijn. ‘Een vete in het criminele circuit’,  een kwartier daarvoor was ik nog spullen aan het afleveren.

In november stijgt de omzet gestaag, in december bereiken we een record. We hebben een verhuur voor de kerst, we verkopen twee keer  een compleet servies  en maken winst met een mooi bankje.

Op naar de hoogtepunten van 2020!